De Landelijke Noodlijst App is klaar!

De landelijke noodlijst app is klaar en voldoet aan alle doelstellingen:

  1. Het volledig berekenen van alle noodzakelijke interventies die bij een bedreigd kind kunnen voorkomen.
  2. De berekende interventies kunnen tonen zodat deze eenduidig en snel kunnen worden geïnterpreteerd.
  3. Zorgen dat de app gebruikt kan worden binnen de context van een instantie waarbij een lokale configuratie kan worden gebruikt.

De app moet dus door gebruikers zodanig in te richten zijn dat deze aansluit bij lokaal beschikbare producten en/of standaarden. Dit moet resulteren in een veiliger en snellere opvang van bedreigde kinderen.

Regio specifiek

Er is dus nu een online app waarmee je voor elke regio (Groningen, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Leiden, Rotterdam en Maastricht) alle interventies (met name medicatie) kunt laten berekenen voor een specifieke patiënt.

Mobiel en Desktop

Deze app werkt ook op je mobiele apparatuur, zoals je telefoon:

Filteren en Zoeken

Je kunt in de noodlijst op een aantal manieren zoeken, namelijk met behulp van een filter. B.v. je hebt een patient met een hyperkaliëmie, welke acute interventies kun je dan toepassen?

Maar met de desktop versie kun je ook zoeken per kolom van de tabel:

Standaard pompen

Naast de lijst van alle berekende acute interventies is ook een lijst van berekende standaard pompen beschikbaar. B.v. je wilt starten met een salbutamol iv pomp voor een acute astma aanval:

Ook hier kun je weer zoeken in de lijst naar b.v. een specifiek medicament:

MDR Certificering

Helaas is er nog 1 belangrijke “maar”, de MDR certificering. Om deze app daadwerkelijk in de praktijk te kunnen gebruiken is een MDR certificering een wettelijke vereiste. De kosten daarvoor zijn helaas aanzienlijk en hiermee is de MDR certificering een obstakel voor dit soort innovatieve ontwikkelingen. Alleen de grote commerciële EPD leveranciers zijn daarom in staat dit te financieren. Overigens zullen zij dit (met waarschijnlijk nog een winstmarge) 1 op 1 doorberekenen aan hun klanten. Netto ben je dus nog duurder uit.

Conclusie

De Landelijke Noodlijst App, die recentelijk is voltooid, biedt een veelomvattende en regiospecifieke oplossing voor het berekenen van noodzakelijke interventies voor bedreigde kinderen. Deze app voldoet aan cruciale doelstellingen zoals het eenduidig en snel interpreteren van interventies, en de aanpasbaarheid aan lokale configuraties en standaarden, wat bijdraagt aan een veiligere en snellere opvang van de kinderen.

Bovendien is de app toegankelijk via zowel mobiele apparaten als desktopcomputers, en biedt het geavanceerde zoek- en filteropties om specifieke interventies of medicatie snel te vinden. Dit maakt de app een waardevol hulpmiddel voor zorginstanties in verschillende regio’s van Nederland.

Helaas is de MDR certificering nog een belangrijk obstakel voor gebruik in de praktijk. Daarom een oproep aan alle belanghebbenden om deze drempel weg te nemen zodat we de opvang van acuut zieke kinderen veiliger en efficiënter kunnen maken.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *